Greenhouse

where the wild grows

Trähantverk & Möbelsnickeri

KONST- OCH KULTURUTBILDNING

De Dalsländska trädens väg till din möbel!

Du lär dig använda handverktyg och maskiner samt att arbeta undersökande i hela processer som leder till färdiga objekt. Vi börjar från grunden med både material, hantverk och personligt uttryck. Inom varje projekt finns utrymme för din egen inriktning. Under två år fördjupar du din kreativa process och ditt förhållningssätt till material och hantverk. Genom möbler undersöker du relationen till människa och rum i vår samtid och för vår framtid!  

Studerande läser vidare inom möbelsnickeri, restaurering, möbeldesign, konst, inredningsarkitektur och arkitektur. Fungerar även fint som materialfördjupning för redan studerande inom fältet.

STENEBY.SE

DALSLANDSSTOLEN

Vi andra-årselever presenterar våra Dalslandsstolar. Vi har gjort uppmätning av en Dalslandsstol och fortsatt mot egna tolkningar utifrån våra intryck av Dalsland så långt.

Dalslandsstolen originalet sägs vara från 1830-talet och gjord av Kalle på Myrevarv, Dalskogs socken. Den stol vi mätte upp är gjord av David Spilg för Dalslands Konstmuseum.

Tack till Martin Gustavsson för Dokumentationskursen.

Välkommen att följa vårt arbete på Instagram!

INSTAGRAM

STUDENTS

By - Astrid Gandini

De höga träden, den gråa dimman, suset i grenarna. De rosa kvällarna och tysta mornarna. Med min stol vill jag påminnas om Dalslandsvackra natur.

Tillverkad av Dalsländsk alm.

Tack till Stenebyskolans Textil: Konst & Design och YH utbildning Möbeltapetsering för handledning.

By - Eric Holmberg

På en okomplicerad plats, tillägnat enkla stunder. Stunder som får mig att se värde och sätta perspektiv. Närvaro som ger det värdefullaste vi har en annan innebörd, nämligen tid. 

Dalsländsk Päron.

Tack till Stenebyskolans YH Möbelrestauratör Emanuel för flätningshjälp.

By - Felix Wahlgren

Dalslands topografi har inspirerat sargarnas böljande form, ett rytmiskt upp och ned på en stol som jag hoppas fungera avstressande likt landskapet.

Tillverkad av Dalsländsk furu.

Tack till - Anders Wahlgren och Fredrika Holmberg samt Stenebyskolans YH Utbildning Möbeltapetsering för deras handledning

By - Ivo Thomasson

Min dalslandsstol är en lätt nomad bland hemmets möblemang. En köksstol i furu med tryggt stöd för ländryggen och en spänstig sits i sjögrässnöre.

Tillverkad av Dalsländsk furu.

By - Jacob Håkansson

En hommage till Dalsland.

En stol, bra som den är med personliga inslag.

By - Jacob Johansson

Roten i Dalsland, släktträdets grenar mot kroppen. Oförglömliga dagar i sommarstugan. Min Dalslandsstol skapad från minnen gjord för minnen. 

Tillverkad av Dalsländsk ask och läder.

Tusen tack till Kläder & Accessoarer för all hjälp och handledning.

By - Moa Classen

En stol med stor möjlighet till variation i sittandet, sprungen ur skogens förmåga att få oss att slappna av.

Tillverkad av Dalsländsk Alm.

Tack till Stenebyskolans YH-utbildning Möbeltapetsering för handledning.

By - Richard Sviberg

En furnissör av bekvämlighet som ger mig möjlighet att sjunka djupare in i kreativitet. Tiden som passerar investeras i skapande. Utformningen inspirerad av Dalslands vida landskap och den ikoniska Dalslandsstolen.

Tillverkad av Dalsländsk al.

Tack till eleverna på Stenebyskolans YH Utbildning Möbeltapetsering, för vägledning.